KERABU DAGING BAKAR


Bahan-bahan:


  • 500 gm daging batang pinang
  • 2 biji limau nipis (diambil airnya jika kurang masam boleh tambah sebiji lagi)
  • 2 biji tomato (di buang biji kemudian dipotong nipis)
  • 2 sudu besar sos ikan
  • garam secukup rasa
  • 1 labu bawang besar 
  • 12 tangkai cili padi 
  • 3 tangkai cili merah 
  • 2 batang serai dihiris
  • 2 tangkai daun ketumbar 
  • secubit gula jika suka
  • daun pudina untuk hiasan


Cara membuat:

Daging dibakar sehingga masak dan dihiris nipis-nipis.
Gaulkan daging bersama bahan-bahan yang dihiris.
Masukkan sos ikan, tomato, gula, garam dan air limau nipis.
Gaul sebati dan taburkan hirisan daun pudina sebelum dihidangkan

ARTIKEL BERKAITAN : PUDING KEK BERLAPIS

0 Response to "KERABU DAGING BAKAR"

Post a Comment