Bahan-bahan:
- 500 gm daging batang pinang
- 2 biji limau nipis (diambil airnya jika kurang masam boleh tambah sebiji lagi)
- 2 biji tomato (di buang biji kemudian dipotong nipis)
- 2 sudu besar sos ikan
- garam secukup rasa
- 1 labu bawang besar
- 12 tangkai cili padi
- 3 tangkai cili merah
- 2 batang serai dihiris
- 2 tangkai daun ketumbar
- secubit gula jika suka
- daun pudina untuk hiasan
Cara membuat:
Daging dibakar sehingga masak dan dihiris nipis-nipis.
Gaulkan daging bersama bahan-bahan yang dihiris.
Masukkan sos ikan, tomato, gula, garam dan air limau nipis.
Gaul sebati dan taburkan hirisan daun pudina sebelum dihidangkan
ARTIKEL BERKAITAN : PUDING KEK BERLAPIS
0 Response to "KERABU DAGING BAKAR"
Post a Comment